Gijs Bogers & Maxim Taborsky

Muziek, Film

Motivatie

Onze motivatie voor het maken van een nummer met bijbehorende videoclip voor de kunst eindexpo, komt vanuit het feit dat wij elke dag muziek luisteren en de videoclips daarbij bekijken op Youtube.

Daarom waren wij zelf heel benieuwd naar hoe het is om zo’n videoclip + nummer te maken. Deze nieuwe manier van kunst trekt ons veel meer aan dan het maken van een tekening, schilderij of beeldhouwwerk. We doen het met zijn tweeën omdat we elkaar dan scherp kunnen houden en meerdere ideeën kunnen samenvoegen. Daarnaast is het ook te veel werk om een nummer en videoclip en alles hieromheen in je eentje te doen.

Al met al lijkt het ons super vet om direct op de expo ons eigen nummer + videoclip te kunnen showen. En zijn we ook erg gemotiveerd en enthousiast om te gaan beginnen.

EINDPRODUCT

In onze videoclip hebben wij onszelf heel erg open laten zien. Door middel van de lyrics hebben we ervoor gezorgd dat de boodschap wordt versterkt. De boodschap van onze videoclip is namelijk het binnenste naar buiten halen en dus je gevoelens en gedachtes durven te delen. Vandaar de naam Inside life, wat letterlijk vertaald binnen het leven is. Iedereen ziet namelijk elkaars buitenkant en probeert er meestal goed uit te zien voor de buitenwereld. Terwijl ze op datzelfde moment zich ook helemaal rot kunnen voelen vanbinnen. Het delen van hoe je je voelt met de mensen om je heen is dus erg belangrijk en daarom hebben wij ervoor gekozen om daar een voorbeeld van te geven in onze muziekvideo. Daarnaast hebben wij ook nog door andere aspecten binnenstebuiten in de breedste zin terug laten komen. Zo hebben we bijvoorbeeld er in de edit voor gekozen om na Maxim zijn verse even een zwart beeld te laten zien. Dit zodat je als kijker even beseft wat Maxim zojuist verteld heeft. Daarnaast hebben we shots buiten de auto gemaakt die je dan in het volgende fragment in de auto zelf ziet. Ook hebben we letterlijk binnen en buiten gefilmd door in de auto te filmen en in het Spoorpark en als laatste hebben we aan het einde foto’s van ons proces laten zien. Ook hiervan is de achterliggende gedachte om ons proces naar buiten te brengen en te delen met de rest, wat dan weer mooi aansluit op onze titel van het nummer. Je laat namelijk niet alleen de buitenkant (het eindproduct) maar ook de weg ernaar toe zien.

PROCES

Reflectie
Toen we de opdracht kregen van de eindexpo had Maxim eigenlijk gelijk een idee. Maxim vertelde het verhaal aan GIjs en vond het gelijk ook een goed plan. Het plan was om een beat te maken daarop een rap en dan een videoclip bij maken. Al snel kwamen we er achter dat dit heel veel werk zou zijn en dat alleen de videoclip beoordeeld zou worden. Toen hebben we besloten om de beat niet te maken en die van een bestaand liedje te pakken. De tekst gingen we maken en wisten nog niet zo goed waarover totdat Gijs opeens bedacht dat het thema binnenstebuiten was. Dus wouden we het binnenste van ons naar buiten halen. We gingen dus rappen over onszelf. Dit verliep eigenlijk best wel goed. We schreven allebei ons eigen stuk en schreven samen het refrein. Onze eigen stuk was heel snel klaar maar om samen het refrein te schrijven was toch best lastig. We hadden allebei aparte ideeën maar uiteindelijk wel iets kunnen schrijven. Toen zijn we onze locaties gaan bekijken en kwamen we heel snel achter onze locaties. Daar hebben wij foto’s genomen en proeffilmpjes gemaakt.