Marijn Snoeren

Graphic Design

“No design works unless it embodies ideas that are held common by the people for whom the object is intended.” – Adrian Forty

EINDPRODUCT

BINNENSTEBUITEN

De naam van mijn werk is identiek aan die van het thema, dit omdat mijn werk ook als doel heeft het thema af te beelden. Ik heb in mijn werk het thema zo letterlijk mogelijk genomen en dit afgebeeld op een manier zodat het voor iedereen te begrijpen is. Het doel van mijn werk is dan ook het overbrengen van een boodschap, in dit geval het thema “binnenstebuiten”.

PROCES

Mijn interesses binnen de kunst liggen vooral bij de technische kant, vandaar dat de keuze van de discipline vrij gemakkelijk was, namelijk: Graphic Design. Tijdens de aankondiging van het thema “binnenstebuiten” dacht ik vrij wel direct aan het afbeelden van emoties. Maar ook het onderdeel fotobewerking sprak mij erg aan, wat perfect uitkwam. Voor de expo moest namelijk nog een poster gemaakt worden, die taak heb ik op mij genomen en vertaald naar mijn eigen project. Dit was ontzettend passend omdat ik hierin mijn eigen inspiratie kwijt kon onder andere doordat het perfect aansloot op mijn interesses. Ik heb uiteindelijk gekozen om op de poster een figuur af te beelden waaruit bloemen komen, hierbij heb ik het thema “binnenstebuiten heel letterlijk genomen.

Met het maken van een poster had ik al vrij wat ervaring, maar het foto bewerken van personages op deze manier nog helemaal geen. Ik had dus ook vrijwel geen idee waar te beginnen, totdat ik de werken van Magdiel Lopez tegenkwam. Dit is dan ook mijn grootste inspiratie geweest tijdens het gehele proces, ik heb zijn manier van design geïncorporeerd in mijn eigen werken. Wel was ik nog ontzettend onervaren als het kwam tot deze stijl van fotobewerking, daarom heb ik een hele hoop experimenten gedaan. Zowel in de stijl van Magdiel Lopez als in mijn eigen stijl, die werken zijn te vinden op mijn website.

Ook heb ik mij laten inspireren door de kunstenaar Shepard Fairey, hij is vooral bekend van de Obama Hope poster. Bij al zijn werken maakt hij gebruik van ontzettend minimaal maar tegelijkertijd ook ontzettend krachtig kleurgebruik, hiermee heb ik zelf ook geëxperimenteerd door in mijn experimenten gebruik te maken van een “x” aantal kleuren.

Ook heb ik nog geëxperimenteerd met verschillende soorten lettertypen zoals; Arial Black, Evolve Sans & Evolve Sans EVO. Daarnaast ook nog met verschillende stijlen zoals; Regular, Bold, Thin & Italic. Hierbij heb ik mij gefocust op 3 onderdelen, namelijk: Appearance, Duidelijkheid & Leesbaarheid.

De uitgevoerde experimenten staan hieronder afgebeeld.