Double Take; zo heet het thema waar wij de afgelopen tijd mee aan de slag zijn gegaan.
Eerst vond ik het lastig, want hoe ging ik mijn werk hierop baseren?
Maar na veel brainstormen en door te kijken naar mijn eigen ervaringen en werkwijze, ben ik tot een goed concept gekomen.
Voor je zie je een grote foto, gemaakt van uitgesneden afbeeldingen die zijn afgedrukt op een laken. Het thema is niet alleen te herkennen op de werkwijze en het materiaal van het werk, maar ook in de inhoud:
Buiten het feit dat dit een gespiegeld werk (wordt de afbeelding dubbel afgebeeld), sluit de achterliggende gedachte ook aan op het thema.
Zo is er erg veel chaos terug te zien in dit werk.
Er is overal wat te zien en naar mate je langer kijkt, begin je zelfs steeds meer te zien.
Als ik zelf erg chaotisch ben, moet ik vaak meerdere keren nadenken voordat ik tot actie kan komen, doordat er zoveel aan de hand is, wordt orde scheppen moeilijk.
Voordat ik dit wanddoek van 1,5 meter bij 1,2 meter maakte, heb ik gezocht naar een medium waar mijn werk het beste op uitkwam. Dit is stof geworden. Ik verbind hiermee een, wellicht bekende, manier van presenteren met moderne digitale technieken. Op deze manier komt het thema ook in uitvoering tot uiting.
De werkwijze sluit daarbij ook aan op het thema omdat ik overlapping heb gebruikt, sommige delen van het werk worden dubbel afgebeeld. Doordat je op sommige momenten twee keer zoveel energie en aandacht nodig hebt, wordt het één geheel. Niet alleen is dit letterlijk terug te zien in het werk, maar is dit ook herkenbaar in het dagelijks leven.
Niet alles gaat zonder slag of stoot, soms heb je wat extra energie en aandacht nodig.
Sommige stukken zijn donkerder gemaakt, ook dat is te vergelijken met bepaalde situaties. Niet alles is namelijk even makkelijk en fijn. Soms zijn er wat donkerdere momenten en soms wat lichtere-.